Android Cihazlarda Güvenli Mod Açma ve Kapatma

Uygulama çökmeleri olur ve bunlar genellikle önemli değildir. Ancak, çoğu insandan daha fazla oluyorsa, bu daha önemli bir sorunun işareti olabilir. Ekibinizle kritik belgeleri paylaşmaya veya hayati bir ödemeyi işleme koymaya çalışıyorsanız, istediğiniz son şey bir arızadır. Bir Android cihazda güvenli mod nasıl açılır ve sorunun kaynağını nasıl gidilir aşağıda açıklanmıştır.

Size güvenli modun ne olduğunu ve nasıl etkinleştirileceğini anlatacağız. Ayrıca güvenli modun nasıl kapatılacağına dair birçok yöntem var, fakat burada en hızlı olanı anlatılmıştır. Hadi başlayalım:


Android İçin Güvenli Mod Nedir?

Güvenli mod, üçüncü taraf uygulamaları durdurduğu için Android telefonunuzdaki veya tabletinizdeki sorunu teşhis etmenin en kolay yoludur. Android cihazınızı güvenli modda başlatırsanız ve performansta önemli bir artış fark ederseniz, üçüncü taraf uygulamalarınızdan birinin suçlu olma ihtimali yüksektir.

Başlamadan ve güvenli modda yeniden başlatmadan önce, biraz araştırma yapmak ve diğer kullanıcıların da  aynı sorunu yaşayıp yaşamadığını öğrenmek isteyebilirsiniz. Her uygulamayı tek tek test etmeden rahatsız edici uygulamayı silebileceğiniz için araştırmanız size biraz zaman ve baş ağrısı kazandırabilir. Elbette, güvenli moddan yeniden başlattığınızda, suçluyu bulmak için üçüncü taraf uygulamalarınızın her birini ayrı ayrı test etmeniz gerekebilir.

Güvenli mod bir performans artışı sağlamıyorsa, sorun telefonunuzun kendisinde olabilir ve dışarıdan yardım almanın zamanı gelmiştir.

Android İçin Güvenli Mod Nedir?

Güvenli Moda Girme Nasıl Yapılır?

Güvenli modu deneme zamanının geldiğine karar verdiyseniz, bunun karmaşık bir işlem olduğundan endişe duyabilirsiniz. Gerçek şu ki, deneseydik daha kolay olamazdı. Android cihazınız 6.0 veya daha yeni bir sürümde çalıştığı sürece şu adımları izlemeniz gerekir:

  1. Güç seçenekleri görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.
  2. Kapat’a dokunun ve basılı tutun.
  3. Güvenli modda yeniden başlat görene kadar basılı tutun ve ardından komut istemine dokunun.

İstemin tam ifadesi üreticiye göre değişebilir, ancak süreç aynı olmalıdır. Güvenli modda yeniden başlatmayı onayladığınızda, telefonunuz yeniden başlayana kadar bekleyin. Artık uygulamaları ve widget’ları gri renkte görmelisiniz ve yalnızca birinci taraf özelliklerine erişebileceksiniz.

Güvenli Moda Girme Nasıl Yapılır?

Cihaz Düğmeleriyle Güvenli Moda Girin

Yukarıdaki yöntemle ilgili sorun yaşıyorsanız, telefonunuzdaki düğmeleri kullanarak güvenli modda yeniden başlatabilirsiniz. Bunu yapmak da bir o kadar kolay ve şu adımları izlemeniz gerekecek:

  1. Güç düğmesini basılı tutun, ardından Kapat’ı seçin.
  2. Güç düğmesiyle telefonunuzu tekrar açın ve animasyonlu bir logo görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.
  3. Animasyonlu logonun göründüğünü gördüğünüzde Sesi Kıs düğmesini basılı tutun.
  4. Cihazınız önyüklenene kadar Sesi Kıs düşmesine basmaya devam edin.

Güvenli Moddan Nasıl Çıkılır?

Güvenli mod maceranızı tamamladığınızda, telefonunuzu düzeltmenin zamanı geldi. Güvenli moddan çıkmanın en kolay yolu telefonunuzu yeniden başlatmaktır. Her zamanki gibi yeniden başlatılmalıdır, böylece en sevdiğiniz yeniden başlatma yöntemini kullanmaktan çekinmeyin.

Bazı Android cihazlar ayrıca güvenli moddan çıkmanın daha da hızlı bir yolunu sunar. Üst menüde “Güvenli mod açık — Güvenli modu kapatmak için buraya dokunun” satırları boyunca bir bildirim bulabilirsiniz. Bu bildirime dokunun, telefonunuz güvenli moddan çıkar.

Güvenli Moddan Nasıl Çıkılır?

Güvenli Mod İşinize Yaradı Mı?

İşte, bir Android telefon veya tablette güvenli moda nasıl girileceğine dair hızlı bir anlatım. Umarım, sorunlarınızı çözmüştür. Eğer sorununuz hala çözülmediyse bir profesyonele ulaşmanın zamanı gelmiş olabilir. Yorumlarda bize bunlardan bahsedin.

Nasıl Yapılır? Kategorisindeki Diğer Yazılar İçin Tıklayın

Son Yazılar

Görselle Arama Nasıl Yapılır? – Mobil 2021

Google'da görselle arama nasıl yapılır merak ediyor musunuz? Aslında, özellikle bir bilgisayarda yapmak gerçekten çok kolay.…

WhatsApp Engelleme ve Engellemeyi Kaldırma

WhatsApp , dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en popüler sohbet uygulamasıdır . Ne yazık ki, bu popülerlik ayrıca uygulamayı spam…

En İyi Bilardo Oyunları – 2021 Ücretsiz

Bilardo yeni bir oyun tarzı değil. İnsanlar onlarca yıl oynadı ve barlarda popüler bir etkinlikti. Şimdi bir…

En Güzel Android Oyunları [2021 Ücretsiz]

Mobil cihazlarda oyun oynamak, kendisinden önce gelen tüm teknolojilerden çok daha büyük bir oranda gelişiyor.…

En İyi Android Virüs Temizleme Uygulamaları 2021

Android virüs temizleme uygulamaları, Android'deki en popüler uygulama türlerinden biri olmaya devam ediyor. Genellikle, telefonunuzu güvenli…

Covid-19 Siber Saldırılardan Korunma Rehberi 2021

Covid-19 ile birlikte internette seyahat eden veri hacmi büyük artış gösterdi. Sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla…